AMB Àrea Metropolitana de Barcelona

ÀREA DE DESENVOLUPAMENT DE POLÍTIQUES URBANÍSTIQUES
SECCIÓ DE PLANEJAMENT URBANÍSTIC


TÍTOL 6. USOS

  • CAPÍTOL 1. REGULACIÓ GENERAL DELS USOS
  • CAPÍTOL 2. REGULACIÓ GENERAL DE LES ACTIVITATS
  • CAPÍTOL 3. DETERMINACIONS SOBRE L'ÚS INDUSTRIAL
  • CAPÍTOL 1. REGULACIÓ GENERAL DELS USOS

      Article 111. Classes d'usos

      1. Els usos es classifiquen en principals o predominants i específics i aquests darrers se subdivideixen en permesos i prohibits.

      2. Els usos no permesos són prohibits.

      Article 112. Usos principals o predominants

      1. A efectes d'aquestes normes i dels desenvolupament del Pla, s'estableixen les següents classes d'usos generals que el POUM-LPC fixa genèricament pels diferents àmbits de planejament, ja siguin sectors, zones o polígons. La present relació és enunciativa i no limitativa:

        A. Residencial. És aquell referit a l'allotjament prolongat de les persones en edificis condicionats per aquesta funció, en les unitats denominades habitatges. També inclou aquell ús destinat a l'allotjament temporal de transeünts com poden ser hostals, hotels, apart-hotel i, en general, els del ram d'hostalers.

        B. Terciari-comercial. Comprèn les activitats de tipus comercial i de serveis. Es considera activitat comercial la que correspon als establiments oberts al públic, destinats al comerç al detall, de caràcter individual o col·lectiu, i locals destinats a la prestació de serveis privats al públic tals com serveis personals, telecomunicacions,...

        C. Industrial. Inclou les activitats delimitades per la legislació sobre indústria no compreses en altres usos, Les activitats subjectes a la legislació sobre intervenció integral de l'administració ambiental que s'inclouen dins d'aquest ús i les activitats de transformació de matèries primeres, intermèdies o elaborades per donar lloc a matèries intermèdies o elaborades.

        D. Dotacional. Inclou aquells usos o activitats al servei directe dels ciutadans, per a la seva educació, assistència sanitària, enriquiment cultural, pràctica de l'esport, administratius i tots aquells que impliquin una millora de la seva qualitat de vida.

        E. Mobilitat. Comprèn usos relacionats amb el sistema de comunicacions tals com el transport viari, els aparcaments, les gasolineres i altres serveis.

        F. Agrari i recursos naturals. Inclou els usos derivats de l'activitat rural tals com agrícola, ramader, forestal i extractiu.

        G. Servei tècnics. Comprèn serveis d'abastament i depuració d'aigua, residus i instal·lacions derivades de l'abastament elèctric,...

        H. Lleure i ambiental. Inclou espais lliures destinats al lleure i al servei ambiental, tals com centre d'interpretació, miradors, espais de ribera,... amb una vocació de gaudi públic.

      Article 113. Usos específics

      1. Es defineixen els següents usos específics:

        A.1. Habitatge plurifamiliar. És aquell en el qual hi ha més d'un habitatge per parcel·la.

        A.2. Habitatge unifamiliar. És aquell en el qual hi ha un únic habitatge per parcel·la o subparcel·la.

        A.3. Habitatge rural. És aquell ubicat en sòl no urbanitzable.

        A.4. Hoteler. Correspon a aquells edificis que es destinen a l'allotjament temporal per a transeünts, com són hotels, balnearis, hotels-apartaments, hostals i pensions.

        B.1. Comercial. Són establiments comercials tots els locals i les instal·lacions, cobertes o sense cobrir, obertes al públic que són a l'exterior o a l'interior d'una edificació on s'exerceix regularment la venda al detall o a la prestació de serveis personals. Els usos comercials que, per les seves característiques, matèries manipulades o emmagatzemades i mitjans utilitzats, originin molèsties o generin riscos a la salubritat o a la seguretat de les persones o de les coses, es regiran pel que s'estableix per a l'ús industrial.

        B.2. Oficines. Comprèn l'ús d'oficines, despatxos i espais per desenvolupar activitats administratives, econòmiques i de gestió, tant de caràcter públic com privat.

        B.3. Restauració. Comprèn restaurants, bars no musicals, cafeteries, pizzeries, granges, etc...

        B.4. Recreatiu musical. Comprèn discoteques, sales de festes, etc... tant si són a l'aire lliure, en recintes amb carpes o en locals tancats. Inclou aquells usos de restauració-musical, bars musicals o altres semblants.

        C.1. Industrial. Comprèn les activitats dirigides a l'obtenció, reparació, manteniment, transformació o reutilització de productes industrials, l'envasament i embalatges, així com l'aprofitament, recuperació i eliminació de residus o subproductes, sigui quina sigui la naturalesa dels recursos i processos tècnics emprats.

        D.1. Sanitari-assistencial. Comprèn les activitats de tractament i allotjament de malalts en general, les relacionades amb la sanitat, la higiene, assistència i geriàtriques.

        D.2. Cultural. Comprèn l'educatiu, el d'ensenyament en tots els graus i modalitats, els de museus, biblioteques, sales de conferències, sales d'art i similars, i els d'activitats de tipus social. També comprèn les activitats de tipus religiós, com esglésies, temples, capelles, convents, centres parroquials i anàlegs.

        D.3. Esportiu. Comprèn aquelles activitats definides com a recreatives esportives en el Decret 239/1999 que aprova el Catàleg dels espectacles, les activitats recreatives i els establiments públics.

        E.1. Ús d'estacionament i aparcament. Comprèn els usos destinats a la parada de vehicles o per guardar vehicles fora de calçada.

        E.2. Estacions de servei. Comprèn les instal·lacions de subministrament de carburants al detall i d'altres activitats vinculades al servei dels automòbils i dels seus usuaris.

        F.1. Agrícola. Inclou totes les activitats relacionades amb el cultiu de la terra i les petites activitats de caràcter familiar i artesanal d'elaboració de productes derivats de l'explotació agrària.

        F.2. Pecuari. Comprèn les activitats relacionades amb la cria, engreix, guàrdia i custòdia de bestiar, així com les petites activitats de caràcter familiar i artesanal d'elaboració de productes derivats de l'explotació ramadera.

        F.3. Forestal. Comprèn les activitats relacionades amb la conservació, restauració, repoblació i explotació dels boscos en els termes que regulen la Llei Forestal.

        F.4. Extractiu. Comprèn les extraccions de terres i àrides, minerals i l'explotació de pedreres, així com les activitats extractives destinades a implementar actuacions de millora agrícola.

        G.1. Serveis tècnics: Inclou serveis d'abastament i tractament d'aigües, abocadors de deixalles i residus, subministrament d'energia elèctrica amb les xarxes corresponents, infraestructures generals de comunicació de veu i dades, instal·lacions de transport de viatge i mercaderies,... que siguin d'interès públic i social.

        H.1. Lleure. Inclou activitats d'esbarjo, esplai i repòs que donen en espais no edificats destinats específicament a aquests usos.

        H.2. Centres ambientals: Correspon a aquells edificis amb finalitats de caràcter ambiental, com ara la realització d'activitats lúdiques, científiques i/o educatives.

      Article 114. Regulació d'usos en sòl urbà

      1. Els usos predominants en sòl urbà i els usos específics permesos en cada qualificació es determinen en aquesta taula:

      USOS

      QUALIFICACIONS

      2a i 11

      4a 

      4b 

      6

      7

      8a 

      8d 

      8f 

      8g 

      Eixample conservació integral

      Blocs

      Plurifamiliars

      Blocs

      Unifamiliars

      Unifamiliars

      Industrial

      Socio-sanitari

      Cultural

      Religiós

      Benzinera

      Predominants

      Residencial

      Terciari-comercial

      Industrial

      Dotacional

      Mobilitat

      Específics

      Habitatge Plurifamiliar

      11

      Habitatge Unifamiliar

      7

      Hoteler

      13

      Comercial

      1

      1

      10

      8

      9

      Oficines

      5

      5

      6

      8

      8

      6

      Restauració

      1

      1

      8

      8

      Recreatiu musical

      2

      2

      Industrial

      12

      Sanitari-assistencial

      14

      Cultural

      Esportiu

      1

      1

      8

      Estacions de servei

      Aparcament

      3

      4

      4

      1

      2. Els usos admesos són aquells les caselles dels quals apareixen ombrejades. Quan a la casella apareix un número, significa que l'admissió es realitza en els termes de les notes següents:

      1

      Només en planta baixa

      2

      Només les existents abans de l'entrada en vigor del POUM-LPC

      3

      A la planta baixa només en edificis d'habitatge unifamiliar, i a la planta soterrani la resta d'edificis.

      4

      Només a la planta soterrani o semisoterrani.

      5

      Es permeten les oficines de professions liberals i les activitats artesanals que no estiguin subjecte a intervenció administrativa prèvia segons la legislació sobre control i prevenció ambientals.

      6

      S'admeten únicament vinculades a l'activitat industrial.

      7

      Només podrà consistir en l'habitatge dels religiosos.

      8

      Només com a activitat complementària de l'ús dotacional.

      9

      Accessori de l'ús de benzinera.

      10

      Només s'admeten els establiments comercials singulars (ECS) regulats amb l'article 6 i 9 del Decret Llei 1/2009 d'ordenació d'equipaments comercials.

      11

      Només en la clau 2a i subjecte a les especificacions de la clau.

      12

      Només de 1a i 2a categoria.

      13

      Només en parcel·les superiors a 3.500m2.

      14

      Només mútues de treball o similar.

      3. Les activitats recreatives musicals en sòl urbà només s'admeten a l'avinguda Catalunya. No es podran situar activitats d'aquesta classe a una distància inferior a dos-cents cinquanta metres (250 m) respecte a una ja autoritzada.

      4. Els usos comercials s'adequaran a la normativa sectorial vigent, que en el moment actual és el Decret Llei 1/2009 d'ordenació d'equipaments comercials. En cas que aquest decret sigui modificat o substituït per d'altres posteriors, els usos comercials s'hauran d'adaptar als nous criteris.

      Segons el Decret Llei, a la Palma de Cervelló:

        A. Per tenir menys de 5000 habitants, només és possible la implantació de petits establiments comercials, en sòl urbà i urbanitzable, on l'ús residencial sigui el dominant i inferior a 800m2 de superfície de venda, sense arribar a configurar un gran establiment comercial col·lectiu o un gran establiment comercial territorial.

        B. En les zona de clau 7 industrial on s'admet l'ús comercial vinculat a la comercialització dels seus propis productes, li seran d'aplicació els articles 6 i 9 del Decret esmentat, que es refereixen als establiments comercials singulars que comprenen els establiments de venda a l'engròs i, els dedicats essencialment a la venda d'automoció i carburants, d'embarcacions i altres vehicles, de maquinària, de materials per a la construcció i articles de sanejament, i de centres de jardineria i vivers.

      5. La resta d'usos no assenyalats en la classificació anterior, o que presentin situacions dubtoses respecte la seva classificació, es podran justificar sempre i quan la seva permissibilitat no sigui contrària als objectius definits per cada zona i la seva implantació no suposi cap situació conflictiva respecte dels altres usos i activitats permeses en la zona i en el conjunt del municipi.

      Article 115. Regulació d'usos en sòl urbanitzable

      1. La regulació d'usos en sòl urbanitzable es regirà per la regulació d'usos en sòl urbà quan es fixi una qualificació equivalent. En cas que la qualificació no sigui equivalent la regulació es realitzarà segons una forma anàloga a com es realitza en aquest article per al sòl urbà. En tot cas, es compliran les determinacions que per a cada sector es fixen a les fitxes corresponents.

      Article 116. Regulació d'usos en sòl no urbanitzable

      1. Els propietaris de sòl classificat com a no urbanitzable tenen dret a fer servir la propietat i gaudir-ne de conformitat amb la naturalesa dels terrenys, tot destinant-los a finalitats agrícoles, ramaderes, cinegètiques o altres vinculades a l'ús racional dels recursos naturals, i dins els límits que estableixen les lleis i el planejament.

      2. Independentment d'allò previst per a cada zona del sòl no urbanitzable, són incompatibles i hi queden prohibits aquells usos que impliquin una transformació en la destinació o la natura d'aquest sòl, o lesionin o impedeixin la consecució dels valors i finalitats esmentades i específiques per a cada zona.

      3. L'establiment de qualsevol ús autoritzable comporta l'obligació d'adoptar les mesures necessàries per evitar la degradació del medi natural i aconseguir la integració en l'entorn amb previsió expressa de la captació d'aigua potable, el sistema de depuració d'aigües residuals, les mesures contra incendis, la idoneïtat dels accessos i la conservació i restauració de les comunitats naturals i vegetació autòctona.

      4. Amb caràcter genèric, els usos en funció de la qualificació són:

        A. Clau 21: Agrícola.

        B. Clau 22: Forestal.

        C. Clau 26: Extractiu.

        D. Clau 27: Lleure i ambiental.

      5. El règim d'ús específic del sòl no urbanitzable , que es regula de forma genèrica als articles 47 i 48 de la Llei d'Urbanisme, es precisa en el present POUM establint en cada grup d'usos admesos una major concreció i detall. Les definicions dels usos i activitats permesos en sòl no urbanitzable són:

      REGULACIÓ DE L'ÚS

      QUALIFICACIÓ

      21

      22

      26

      27

      Activitats agrícoles, ramaderes o forestal

      Construccions i instal·lacions destinades a la criança d'animals

      Construccions i instal·lacions destinades al conreu d'espècies vegetals

      Construccions i instal·lacions destinades a la guarda de maquinària o estris vinculats a l'activitat agrícola, forestal i ramadera

      1

      1

      Construccions destinades a l'emmagatzematge o elaboració de productes de/per a la pròpia explotació agroramadera

      1

      1

      Construccions destinades a l'emmagatzematge o prestació de serveis propis dels centres de jardineria

      Allotjaments temporers rurals

      Actuacions específiques d'interès públic

      Activitats col·lectives de caràcter esportiu, cultural, d'educació en el lleure i d'esbarjo

      Equipaments i serveis comunitaris que estiguin vinculats funcionalment al medi rural o que, per llurs dimensions o requeriments funcionals, no sigui adequat que s'integrin en la trama urbana

      Les infraestructures pròpies del sistema urbanístic de comunicacions

      2

      2

      2

      2

      Construccions destinades a l'emmagatzematge o elaboració de productes de/per a la pròpia explotació agroramadera

      2

      2

      2

      2

      Reconstrucció i rehabilitació de masies i cases rurals

      Habitatge familiar

      Activitats professionals vinculades a professions liberals que suposin la recuperació del caràcter rural

      Establiments d'agroturisme i allotjament rural

      3

      3

      Activitats d'educació en el lleure

      3

      3

      Activitats de restauració

      Equipaments i/o serveis comunitaris

      4

      4

      Activitats agrícoles, ramaderes i forestals relacionades amb la implantació de la masia sobre el territori

      3

      3

      Establiment hoteler

      4

      4

      Activitats d'explotació de recursos naturals

      Activitats d'explotació de recursos naturals i construccions i instal·lacions vinculades

      5

      5

      5

      Tractament i selecció dels recursos naturals

      5

      5

      5

      Establiments de turisme rural

      Càmpings o àrees d'acampada

      6. Els usos admesos són aquells les caselles dels quals apareixen ombrejades. Quan a la casella apareix un número, significa que l'admissió es realitza en els termes de les notes següents:

      1

      Sempre que els terrenys objecte de la construcció formin part de l'esmentada unitat d'explotació o del conjunt d'unitats d'explotació.

      2

      Condicionat a la redacció d'un pla especial que reguli la seva ordenació, els seus accessos i la seva integració en el paisatge. Excepte per les carreteres que es regiran per la seva normativa sectorial.

      3

      Condicionat a la immediata adequació de l'entorn, els accessos i els serveis en funció de l'ús, així com l'adequació de les xarxes i el tractament de residus.

      4

      Subjecte a la redacció del Catàleg de Masies.

      5

      Únicament amb caràcter excepcional, condicionat al tràmit d'avaluació d'impacte ambiental i a la promoció d'ús racional d'energies, i a una justificació del seu interès públic.

      7. La resta d'usos es troben prohibits.

      8. Excepcionalment es podran establir altres activitats, usos, projectes d'explotació de recursos i actuacions d'interès públic, que es tramitaran segons regula l'article 57 del Reglament.

    CAPÍTOL 2. REGULACIÓ DE LES ACTIVITATS

      Article 117. Divisió dels usos en activitats

      1. Admès un ús, caldrà analitzar si es tracta una activitat de les incloses en el Decret 143/2003, de 10 de juny, de modificació del Decret 136/1999, de 18 de maig, pel qual s'aprova el Reglament general de desplegament de la Llei 3/1998, de 27 de febrer, de la intervenció integral de l'administració ambiental, i se n'adapten els annexos, el qual s'aplicarà com a determinació urbanística amb independència de la vigència com a norma reglamentària de la Generalitat.

      2. L'admissibilitat de les activitats requerirà també que sigui admissible de conformitat amb la normativa sobre prevenció d'incendis a les activitats i amb la normativa sobre equipaments comercials.

      3. Amb compliment de les dues normatives citades al paràgraf anterior, en totes les qualificacions que s'esmenten al paràgraf posterior s'admet l'ús de magatzem en planta baixa o planta soterrani vinculat com accessori a un ús principal.

      4. En les qualificacions d'equipament i de servei tècnics s'admetran totes les activitats admissibles segons l'afectació del sistema.

      Article 118. Activitats admeses

      En tot el terme municipal i en funció de la qualificació, de les activitats citades al Decret 143/2003 s'admeten només les següents i sempre que no es trobin incloses a l'annex I d'aquest document, en el qual cas es consideren prohibides (si una activitat pot ser de l'annex I i d'un o uns altres annex, s'admetrà només en la modalitat de l'annex o annexos diferents del el número I):

      Claus 2 a 6, 11 i en les claus de zona que defineixin el planejament parcial urbanístic i els plans de millora urbana:

      Capítol 12: epígrafs 28, 32., 35.b, 36, 40, 41, 48 i 50

      Aquestes activitats només seran admissibles en planta baixa o planta baixa i soterrani, llevat de l'ús hoteler que podrà ocupar planta baixa, planta baixa i soterrani o totes les plantes de l'edifici.

      Clau 7:

      Capítol 1: epígrafs 6 i 12 ( només instal·lacions d'energia fotovoltaica)

      Capítol 3: epígrafs, 14 a 20 i 22 a 32

      Capítol 4: epígrafs 2 a 5 i 14 a 20.

      Capítol 5: epígrafs 6 i 11 a 20.

      Capítol 6: tots els epígrafs, llevat del 2.

      Capítol 7: tots els epígrafs.

      Capítol 8: tots els epígrafs, llevat de l'1 i el 2.

      Capítol 9: epígraf 5.

      Capítol 10: epígrafs 2 (només l'activitat de deixalleria municipal) 7 i 8.

      Capítol 11: epígrafs 4, 9, 11, 14 a 19, 21, 23, 24, 35b (només si es troben implantats abans de la vigència del POUM-LPC i mentre no s'extingeixi l'activitat) 39 a 43 i 44a.

      Capítol 12: epígraf 27.

      Clau 8d:

      Capítol 12: epígraf 35a i 35 b

      Clau 8g:

      Capítol 12: epígrafs 19b, 20 i 47.

      Clau 21 i 22:

      Capítol 11: epígraf 1.g, només en modalitat d'annex III.

      Clau 26:

      Capítol 2: epígrafs 1 i 2.

      Edificis amb façana a l'avinguda Catalunya (només en planta baixa):

      Capítol 12: epígraf 35 a, sempre que no es trobi un local amb la mateixa activitat a una distància de menys de 500 metres.

      Equipament o servei tècnic de qualsevol classe:

      Capítol 1: epígraf 12 ( només instal·lacions d'energia fotovoltaica complementària a l'ús principal).

      Equipament docent:

      Capítol 12: epígraf 48.

      Equipament sociosanitari:

      Capítol 12: epígrafs 26 a 28.

      Equipament cementiri:

      Capítol 12: epígrafs 29 a 31.

      Servei tècnic de telecomunicacions:

      Capítol 12: epígrafs 44a i 44b.

      En qualsevol qualificació de zona en sòl urbà o urbanitzable i en els sistemes, segons el règim d'aparcaments establert al POUM:

      Capítol 12: epígraf 46.

    CAPÍTOL 3. DETERMINACIONS SOBRE L'ÚS INDUSTRIAL

      Article 119. Categories d'usos i activitats industrials

      1. Els usos i activitats industrials es classifiquen en sis categories:

      Categoria

      Definició

      1a

      Admesos en promiscuïtat amb l'habitatge

      2a

      Compatibles amb l'habitatge

      3a

      No admesos en contigüitat a l'habitatge, llevat que específicament ho permeti el règim de la zona

      4a

      No admesos continguts a l'habitatge, però sí a edificis destinats usos diferents de l'habitatge

      5a

      No admesos en edificis contigus destinats a altres a altres usos o activitats

      6a

      No admesos a la proximitat de tot ús o activitat

      2. La determinació de categories s'estableix d'acord amb els criteris següents:

        A. La primera categoria comprèn aquelles activitats no molestes ni perilloses per a l'habitatge i es refereix a les de caràcter individual o familiar, encara que utilitzin màquines o motors de potència inferior a un quilovat (1 Kw) cadascun.

        B. Els usos i activitats de segona categoria han de ser compatibles amb l'habitatge i comprenen els tallers o petites indústries que per les seves característiques no molestin amb despreniments de qualsevol efecte que pugui produir immissions o molèsties al veïnat. S'inclouen les indústries de tallers que tinguin menys de vuit llocs de treball i motors de potència inferior a tres quilovats (3 Kw) cadascun.

        C. La tercera categoria comprèn aquells que fins i tot amb l'adopció de mesures correctores puguin ocasionar molèsties per a l'habitatge, per això, en general, no es podran admetre al seu costat, excepte en sectors especialment reglamentats.

        D. A la quarta categoria, s'inclouen aquells que poden produir molèsties, nocivitat o insalubritat, no admeses en situació de continuïtat ni combinades amb habitatges, però sí al costat d'altres usos. Comprenen la mitjana i gran indústria entre d'altres, excepte quan la seva insalubritat no pot ser reduïda a límits compatibles amb la proximitat d'altres activitats.

        E. E. La cinquena categoria comprèn els usos de caràcter perillós i que amb les corresponents particulars mesures de condicionament puguin autoritzar-se en zones industrials distanciades de tota activitat aliena a elles.

        F. F. La sisena categoria comprèn aquells usos que per les seves especials característiques de nocivitat i perill s'hagin d'instal·lar en zones especials destinades a aquest tipus.

      3. S'entén per activitats de serveis aquelles que s'han de prestar a una comunitat d'habitatges residents. Sense fer-ne una enumeració exhaustiva, comprenen bugaderies, túnels de rentat de vehicles, instal·lacions de climatització, de manutenció, d'aparells elevadors i semblants.

      4. S'entén per instal·lació auxiliar d'una indústria els dipòsits de combustible destinats a calefacció, els elements de transport intern i la manutenció, així com les instal·lacions de climatització, depuració i altres d'anàlogues al servei de l'activitat pròpia.

      5. Tant les activitats de serveis com les instal·lacions auxiliars definides anteriorment es classificaran a les categories industrials, excepte quan per les seves dimensions i naturalesa o per les molèsties que produeixin els corresponguin la inclusió a activitat de determinada categoria.

      6. Els garatges d'ús privat per a vehicles de turisme i motocicletes es consideraran de primera categoria, i els garatges i aparcaments d'ús públic de segona. Excepte quan per les presumibles molèsties o característiques especials s'hagin de considerar d'una categoria superior.

      En tot cas, quan l'ús de garatge o d'aparcament públic, amb o sense estació de servei, es desenvolupi en un edifici destinat exclusivament a aquesta activitat, serà considerat de segona categoria.

      Les estacions de servei en local exclusiu d'aquesta activitat o conjuntament, amb garatge o aparcament públic es consideraran de segona categoria.

      Els locals en situació tercera es podran destinar a l'ús de garatge públic o aparcament, amb o sense estació de servei, quan no tinguin dipòsits de carburants.

      7. Els tallers de reparació, en especial d'automòbils, han de complir les següents condicions:

        A. S'inclouen a la categoria segona.

        B. Han de disposar un espai destinat a aparcament equivalent al número de vehicles que poden atendre simultàniament incrementat en quatre unitats.

      8. Els magatzems es classificaran, en general, com de segona categoria, excepte quan per les seves molèsties o característiques especials s'hagin de considerar de categoria superior.

      Article 120. Situació relativa

      1. S'entén per situació relativa d'una activitat cadascuna de les diferents possibilitats d'emplaçament físic respecte a d'altres usos.

      2. La situació relativa d'una activitat ve determinada per la ubicació que ocupa el local principal i d'accés a l'activitat, podent ocupar la mateixa activitat les plantes superiors i inferiors a la principal.

      3. D'acord amb aquesta ubicació s'estableixen les situacions relatives i aquestes es desglossen en modalitats. Les situacions se citen per cardinals i les modalitats per lletres. Són les esmentades tot seguit:

      4. Situació 1:

        A. Activitat situada en plantes pis en edifici d'habitatges amb accés a través d'espais comuns.

        B. Activitat situada en plantes pis d'edifici no classificat com a industrial i/o sense habitatge.

      5. Situació 2:

        A. Activitat situada en planta baixa d'edifici no industrial, fins a la profunditat d'edifici amb habitatge, i amb accés exclusiu i independent.

        B. Activitat situada en planta baixa d'edifici no industrial, no destinat a ús d'habitatge i amb accés exclusiu directe immediat des de la via pública.

        C. Activitat situada en planta baixa d'edifici no industrial no immediat a la via pública, no inclòs en els casos a) i b), i amb accés independent des de la via pública.

      6. Situació 3::

        A. Activitat situada en edificis qualificats com a industrials, amb façana al carrer, no exclusiu per a la mateixa activitat.

        B. Activitat situada en edificis qualificats com a industrial, amb façana al carrer i exclusiu per a una única activitat.

      7. Situació 4:

        A. Activitat situada en edificis situats a zones industrials i aïllats per espais lliures.

        B. Activitat situada en edificis exclusius situats a zones industrials, dedicats a una única activitat i separats dels altres veïns per espais lliures d'amplada superior a set metres (7 m).

      Article 121. Límit de Kw/m2 i potència mecànica màxima respecte a les situacions relatives i categories

      1. 1. Els límits màxims de cada categoria per a cada una de les possibles situacions en Kw/m2 i Kw total per a la potència mecànica, són els consignats a les taules annexes:

        A. Relació de potència per superfície destinada a ús industrial

        Kw/m2

        SITUACIONS I MODALITATS DE SITUACIÓ RELATIVES

        1

        2

        3

        4

        a

        b

        a

        b

        c

        a

        b

        a

        b

        Categories

        1a

        0.03

        0.03

        I

        I

        M

        I

        I

        I

        I

        2a

        N

        N

        0.045

        0.045

        0.052

        0.067

        0.075

        I

        I

        3a

        N

        N

        0.052

        0.052

        0.060

        0.075

        0.075

        I

        I

        4a

        N

        N

        N

        N

        N

        0.075

        0.075

        I

        I

        5a

        N

        N

        N

        N

        N

        N

        N

        I

        I

        6a

        N

        N

        N

        N

        N

        N

        N

        N

        I

        B. Relació de potència total màxima destinada a ús industrial

        Kw

        SITUACIONS I MODALITATS DE SITUACIÓ RELATIVES

        1

        2

        3

        4

        a

        b

        a

        b

        c

        a

        b

        a

        b

        Categories

        1a

        3

        6

        I

        I

        M

        I

        I

        I

        I

        2a

        N

        N

        15

        21

        24

        375

        375

        I

        I

        3a

        N

        N

        N

        24

        24

        375

        375

        I

        I

        4a

        N

        N

        N

        N

        N

        375

        375

        I

        I

        5a

        N

        N

        N

        N

        N

        N

        N

        I

        I

        6a

        N

        N

        N

        N

        N

        N

        N

        N

        I

        Les abreviatures signifiquen:

        N

        No permès.

        I

        Il·limitada.

        M

        Els límits màxims venen determinats pel que correspongui a la màxima categoria permesa al seu emplaçament.

      Les autoritzacions i llicències ambientals o per mitjà de resolució específica relativa a la comunicació ambiental es podran incrementar els límits anteriors sempre que la incidència ambiental no ultrapassi la inherent a la categoria autoritzada en el lloc proposat i que aquesta incidència quedi tractada adequadament per les mesures correctores a què se sotmeti l'activitat.

      Article 122. Altres normes sobre incidència ambiental

      1. Les activitats la incidència ambiental de les quals no pugui ser corregida amb mesures tècniques o quan aquestes resultin clarament desproporcionades incrementaran la seva categoria fins a aquella en què aquesta incidència ambiental es pugui considerar admissible. No es podrà reduir la categoria d'una activitat en raó a la seva presumpta baixa incidència ambiental.

      2. Es consideraran no permeses urbanísticament aquelles activitats les característiques de les quals presentin una incidència ambiental que no pugui ser corregida amb mesures tècniques proporcionades en cap de les categories, encara que l'ús i l'activitat estiguin genèricament permesos a la zona.

      3. Quan en una parcel·la o local hagin de coexistir dos o més usos es considerarà la incidència medi ambiental d'aquell que la tingui més elevada i els efectes acumulatius d'ambdós.

      4. En el moment en què es produeixi un cessament d'activitats o instal·lacions els propietaris o titulars queden obligats a retirar els seus elements i tractar-los conforme la legislació de residus.